ANITA`S HUNDER

 

Mitt navn er Anita Mythe. Jeg er født og oppvokst i Hemsedal. Her bor jeg sammen med mine 2 hunder, Santo og Carmen.

Jeg har 2 voksne barn som begge har flyttet ut av redet. Men heldigvis bor de fortsatt her i Hemsedal.

Charlotte er født i 1990, og er utdannet kokk. Steffen er født i 1992, og jobber som maskinfører.

Selv jobber jeg som pleiemedarbeider på sykehjemmet her i Hemsedal. Våren 2012 avsluttet jeg 2-årig skolegang, og venter nå på nok praksis til å kunne gå opp til fagprøven som helsefagarbeider.

 

Helt siden jeg så en berner for første gang i 10-års alderen har jeg hvist at jeg en dag skulle ha en berner.

I 2006 fant vi ut at tiden var moden for å anskaffe oss en hund i heimen. Gleden var stor da vi var så heldige å få en flott hanne i fra Kennel Lee Armand.

Selv om jeg har hatt en forkjærlighet til Berner Sennen helt siden jeg var liten, så hadde jeg nok aldri trodd at en hund skulle komme til å bety så mye for meg.

Da vi fikk Santo så var tanken på utstilling helt fremmed for meg. Jeg hadde nok aldri trodd at dette skulle være noe for meg.

Men etterhvert som tiden gikk, og det tette forholdet mellom meg og Santo utviklet seg, ja så vokste også drømmen om å kunne drive mer aktivt med hund. Vi bestemte oss derfor for at Santo skulle få en liten "søster". Også denne gangen var vi så heldige å få en valp i fra Kennel Lee Armmand. Carmen flyttet hjem til oss våren 2011.

Ettersom jeg hadde lyst til å prøve hvordan utstillingslivet var, så var det bare å hive seg rundt så fort hun ble gammel nok.

Og dermed var det gjort, og jeg har nå blitt "bitt" av utstillingsbasillen. Siden jeg det første året av Carmens liv også gikk på skole, var det begrenset hvor ofte jeg hadde tid til å reise på utstilling. Vi bor jo i Hemsedal, og det blir som regel ganske lange veier å kjøre for å komme seg på utstilling. Ikke sjelden starter vi i 4-5 tiden på morgenen for å komme frem, så det blir lange dager.

Men jeg håper nå at tiden vil strekke bedre til, slik at jeg kan prioritere å reise mer rundt på utstillinger.

 

Som tidligere nevnt, har jeg helt siden jeg var liten hatt en stor forkjærlighet til Bernere. Men at det skulle bli så stort å få en i hus hadde jeg nok ikke trodd. Santo smeltet meg mer enn jeg trodde var mulig at en hund kunne gjøre, og man blir så avhengige av dem. Det er ikke mange dager vi har vært fra hverandre i løpet av disse årene. Og det er ikke med lett hjerte jeg reiser i fra mine hunder.

Jeg er av den oppfatning at en hund er på lik linje som et annet familiemedlem. Og man setter heller ikke bort sine barn i tide og utide, men man legger opp til at de får være med. Når det er sagt, så mener jeg ikke at man aldri kan ta seg en liten ferietur til steder hvor det er vanskelig å ha med hundene. Men jeg mener at dette er en ting man må tenke nøye igjennom før man går til anskaffelse av hund. Er man mye på farten, og ikke kan ha med hundene, nei så er det kanskje ikke rette tidspunkt å få seg hund. Og for meg er ikke dette noen forsakelse, snarere tvert imot. Hundene gir meg så mye mer i hverdagen.

 

Du kan lese mer om mine hunder ved å trykke på navnene deres:

 

Santo Carmen

 

Copyright © All Rights Reserved